Gå til hovedinnhold

Dagene som forsvant

Jeg har akkurat vært gjennom et helt døgn i sengen på mørkt rom. En dag som bare forsvant og gikk videre uten meg. En dag der jeg våknet med migreneanfall og måtte bli liggende i sengen gjennom hele dagen, ettermiddagen og kvelden. En dag der jeg ikke fikk være sammen med familien, en dag alene i sengen med intense smerter. En dag der smertene er så store og det kjennes som at hodet skal eksplodere. En dag der jeg kjenner på håpløshet og ensomhet. En dag der jeg kjenner på sorgen over at jeg lever slik som jeg gjør. 


I dag er en ny dag. En dag der de verste smertene er over. Men, en dag der kroppen er utmattet etter gårsdagens påkjenning. En dag der tårene kommer. En dag der jeg kjenner på sorgen over alt det som hodepinen og migrenen tar fra meg. 


Alle disse dagene som bare forsvinner for meg, men der livet går sin gang for verden utenfor. Alle disse dagene hvor jeg bare må holde ut og håpe på en bedre dag i morgen. Alle disse dagene der jeg kjemper meg gjennom smertene, i mørket, alene. 


Disse dagene som bare forsvinner setter sine spor. Det er spesielt disse dagene som tar fra meg håpet. Som gjør meg redd. Redd for hva neste dag vil bringe. Redd for når neste døgn på mørkt rom kommer. 


Heldigvis er ikke alle dagene slik. Heldigvis er det dager der jeg er ute av sengen og behovet for hvile er mindre. Heldigvis er det dager der hodepinen er mildere og jeg får bruke tid sammen med familien, venner og ting som gjør meg godt. 


4 år, snart 1500 dager. Dager som har vært så annerledes enn før den kroniske hodepinen og migrenen. Dager som jeg har mistet og dager hvor jeg har mistet meg selv. 


I dagene, ukene, månedene og årene fremover skal jeg prøve å finne ut hvordan jeg kan leve best mulig på tross av smertene og med smertene. Sorgen over dagene som kom, gikk og forsvant, vil være der. Men, det vil også være dager der jeg kjenner på håp, glede og takknemlighet. Livet er slik. Både og. Sorg og glede. Håp og håpløshet. Mot og motløshet. Frykt og fryktløshet. Heldigvis. 


💚lig hilsen Therese 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Snart et nytt år

  2020 nærmer seg slutten og det er tid for å reflektere over året og se framover mot 2021.   Dette året ble et annerledes år for oss alle. Koronaen kom og snudde opp ned på alt. Når jeg nå ser tilbake vil jeg se på det som har vært fint og det som jeg er takknemlig for.  Jeg har ventet lenge på å få prøve ut de nyeste migrenemedisinene. Listen over alle medisiner som er prøvd ut er lang. Alle medisiner som måtte prøves ut før jeg fikk prøve botox og ny migrenemedisin ble prøvd ut, så nedtrappet og avsluttet pga ingen effekt (og kun en masse bivirkninger). I januar dette året startet jeg opp med botox-behandling. Botoxen har vist seg å ha en muskelavslappende effekt, men ingen direkte effekt på den daglige hodepinen eller migreneanfallene. I august startet jeg opp med migreneforebyggende medisin, Emgality. Som alltid når jeg starter opp med ny medisin er forhåpningene skyhøye og ønsket om merkbar endring er stor. Nå har jeg satt min månedlige injeksjon i 5 måneder. Jeg har kjent på fru

En oppdatering etter oppstart av Emgality

Ok. Så er jeg i gang med migreneforebyggende medisiner, Emgality. Jeg satt sprøyte nummer 3 i begynnelsen av september. Det er nok for tidlig å konkludere med noe, men jeg vil skrive noe om erfaringene mine så langt.  Først og fremst er Emgality en migreneforebyggende medisin. Min utfordring er at jeg har to typer hodepiner. Jeg har kronisk migrene, men jeg har også kronisk hodepine. Jeg har enda ikke opplevd en hodepinefri dag de siste 4 årene. Det var heller ikke forventet at Emgality skulle ha noen effekt på den kroniske hodepinen.  Emgality skulle gi få bivirkninger. Men, jeg er plaget av èn bivirkning, kløe og utslett. Beskjeden fra nevrologen er at dette skal gå over. For å holde ut med kløen går jeg på 3 allergitabletter daglig, men allikevel klør jeg og har utslett over hele kroppen. Nevrologen skal gjøre en ny vurdering i oktober, om kløen enda er der, må jeg bytte til en annen medisin. Så, foreløpig må jeg holde ut med kløen og utslettet.  Så, til effekten av Emgality så lang