Gå til hovedinnhold

Migrenen tar ikke ferie

Det er sommer. Du har satt en dato for feriestart. Når du tenker på ferien som ligger foran er det med blandede følelser. Du gruer deg fordi at du vet at migrenen er uforutsigbar og du aldri vet når migreneanfallet kommer. Du lurer på hvordan dagene med  ferie vil bli. Du håper og ber om at migrenen ikke skal ødelegge for dager sammen med familien på hytta. Ferien nærmer seg. Du planlegger pakking og ordner med det som skal ordnes i hus og hage før avreise og ferien kan starte. Du er etterhvert klar. Dagen for feriestart er her. Familien er klar. Alt er klart. Så, plutselig kommer migrenen som lyn fra klar himmel. Du må legge deg ned på mørkt rom. Du tenker at det kanskje går fort over denne gangen. Det må det jo gjøre. Ferien skal jo starte. Hele familien står klare for reise på hytta.
Migrenen tvinger deg ned i sengen. Du legger deg ned og vrir deg i smerter. Du ser på alt som er pakket og klart. Det eneste du tenker på er at nå må du skyndte deg og komme fort gjennom dette migreneanfallet. Du tenker på mann og barn som er klare til avreise. Du har ikke tid til dette. Du får dårlig samvittighet selv om du innerst inne vet at du ikke kan gjøre noe fra eller til. Migrenen lever sitt eget liv og den tar ikke hensyn til at du og familien skal starte ferien.
Du blir lei deg. Du blir sint på migrenen. Du klarer ikke å la være å tenke på livet slik det var før den kroniske migrenen. Den gang da tanken på å reise på ferie var bekymringsløs og fylt av glede på det som ligger foran. Migrenen har ødelagt dette. Migrenen er alltid med og ferie er intet unntak. Du tenker at det hadde vært deilig å kjøre avgårde og vinke farvel til migrenen. Kjøre avgårde og vite at migrenen ligger igjen hjemme mens du nyter gode sommerdager sammen med familien.

Dette var starten på ferien vår. I går skulle vi reist avgårde til hytta på dagen. Alle glade og fornøyde. Istedenfor ble det avreise sent på natten da de verste smertene var over. Kroppen full av migrenemedisiner og en biltur preget av smerter. Slik er livet med kronisk migrene. Og slik er livet når migrenen ikke tar ferie.
Men, heldigvis midt i alt dette, klarer jeg ikke å la være å håpe på bedre dager. Og selv om dette var starten på ferien, har jeg fortsatt tro på gode øyeblikk og fine sommerdager sammen med familie og venner. Migrenen og hodepinen tar fra meg mye, men den har enda ikke klart å ta fra meg håpet.
(Bilde fra Hodepine Norge)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Snart et nytt år

  2020 nærmer seg slutten og det er tid for å reflektere over året og se framover mot 2021.   Dette året ble et annerledes år for oss alle. Koronaen kom og snudde opp ned på alt. Når jeg nå ser tilbake vil jeg se på det som har vært fint og det som jeg er takknemlig for.  Jeg har ventet lenge på å få prøve ut de nyeste migrenemedisinene. Listen over alle medisiner som er prøvd ut er lang. Alle medisiner som måtte prøves ut før jeg fikk prøve botox og ny migrenemedisin ble prøvd ut, så nedtrappet og avsluttet pga ingen effekt (og kun en masse bivirkninger). I januar dette året startet jeg opp med botox-behandling. Botoxen har vist seg å ha en muskelavslappende effekt, men ingen direkte effekt på den daglige hodepinen eller migreneanfallene. I august startet jeg opp med migreneforebyggende medisin, Emgality. Som alltid når jeg starter opp med ny medisin er forhåpningene skyhøye og ønsket om merkbar endring er stor. Nå har jeg satt min månedlige injeksjon i 5 måneder. Jeg har kjent på fru

En oppdatering etter oppstart av Emgality

Ok. Så er jeg i gang med migreneforebyggende medisiner, Emgality. Jeg satt sprøyte nummer 3 i begynnelsen av september. Det er nok for tidlig å konkludere med noe, men jeg vil skrive noe om erfaringene mine så langt.  Først og fremst er Emgality en migreneforebyggende medisin. Min utfordring er at jeg har to typer hodepiner. Jeg har kronisk migrene, men jeg har også kronisk hodepine. Jeg har enda ikke opplevd en hodepinefri dag de siste 4 årene. Det var heller ikke forventet at Emgality skulle ha noen effekt på den kroniske hodepinen.  Emgality skulle gi få bivirkninger. Men, jeg er plaget av èn bivirkning, kløe og utslett. Beskjeden fra nevrologen er at dette skal gå over. For å holde ut med kløen går jeg på 3 allergitabletter daglig, men allikevel klør jeg og har utslett over hele kroppen. Nevrologen skal gjøre en ny vurdering i oktober, om kløen enda er der, må jeg bytte til en annen medisin. Så, foreløpig må jeg holde ut med kløen og utslettet.  Så, til effekten av Emgality så lang

Dagene som forsvant

Jeg har akkurat vært gjennom et helt døgn i sengen på mørkt rom. En dag som bare forsvant og gikk videre uten meg. En dag der jeg våknet med migreneanfall og måtte bli liggende i sengen gjennom hele dagen, ettermiddagen og kvelden.  En dag der jeg ikke fikk være sammen med familien, en dag alene i sengen med intense smerter. En dag der smertene er så store og det kjennes som at hodet skal eksplodere. En dag der jeg kjenner på håpløshet og ensomhet. En dag der jeg kjenner på sorgen over at jeg lever slik som jeg gjør.  I dag er en ny dag. En dag der de verste smertene er over. Men, en dag der kroppen er utmattet etter gårsdagens påkjenning.  En dag der tårene kommer. En dag der jeg kjenner på sorgen over alt det som hodepinen og migrenen tar fra meg.  Alle disse dagene som bare forsvinner for meg, men der livet går sin gang for verden utenfor. Alle disse dagene hvor jeg bare må holde ut og håpe på en bedre dag i morgen. Alle disse dagene der jeg kjemper meg gjennom smertene, i mørket, a